T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / ARTUKLU - Meydanbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Büro Yönetimi Alan Tanıtımı

Büro Yönetimi

Büro Yönetimi alanımızın amacı,  kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde yöneticilerin ofis çalışmalarına katkı sağlamak ve büro faaliyetlerinde bulunmak üzere görev alabilecek nitelikli insan gücünü yetiştirmektir. Alan mezunları hizmet sektöründe faaliyet gösteren her türlü kurumda iş bulabilmektedir. Ayrıca üniversite eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerimiz Ağız ve Diş Sağlığı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik gibi pek çok bölümde ek puan imkânından yararlanabilmektedirler.

Büro yönetimi alanından mezun olan öğrenciler, alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksekokuluna girebilirler ve meslek yüksekokullarını başarıyla bitirenler ÖSYM tarafından yapılan "Dikey Geçiş Sınavı"nda başarılı oldukları takdirde, alanları ile ilgili dört yıllık fakültelerde de öğrenim görebilirler. Alan mezunları özel sektör ve kamu kuruluşlarında, hastane, belediye, dernek, oda, baro gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler.

İstihdam edilebilirlik ölçütleri ve meslek standartları dikkate alındığında Büro Yönetimi alanı mezunu öğrencilerin bütün sektörlerde, geniş bir yelpazede istihdam şansı oldukça yüksektir.



Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.06.2020 - Güncelleme: 30.06.2020 22:22 - Görüntülenme: 376
  Beğen | 16  kişi beğendi